Tartu linnas Jalaka tänaval elav Alberts lahkus täna hommikul oma kodust ning ei ole seni endast lähedastele märku andnud ega koju naasnud. Mehe kadumise avastanud lähisugulane rääkis korrakaitsjatele, et mees lahkus kodust mobiiltelefoni ja dokumentideta. Nad lisasid, et eakas mees liigub väga vaevaliselt ning ei orienteeru ajas ega ruumis. Lähedaste sõnul võib kadunud mehe elu tema terviseseisundi tõttu ohus olla, mistõttu palusid murelikud pereliikmed tema leidmiseks ka politsei abi.

Mehe otsingutega aktiivselt tegelev piirkonnapolitseinik Anneli Jürison selgitas, et politseinikud on suhelnud mehe sugulaste ja tuttavatega, kontrollinud haiglaid ning mehe lähedaste elukohti. Paraku pole seni meest veel leida õnnestunud.

„Paralleelselt info kogumisele, piirkonna läbi kammimisele ja aktiivsele suhtlusele linnarahvaga jagasime mehe isikukirjelduse ka kõikidele politseipatrullidele lootuses, et nad võivad oma marsruutidel abivajajat märgata,“ kirjeldas piirkonnapolitseinik. Sarnaselt palume ka kohalikel silmad lahti hoida ja Albertsile sarnanevat meest märgates sellest hädaabinumbril 112 teada anda.

Alberts on umbes 160 cm pikk habemega mees. Kodust lahkudes oli tal seljas tumesinine särk, mustad püksid ning peas roheline nokkmüts.