Lukašenka sõnul on tema korralduste mittetäitmise ainus põhjus valitsuse ükskõikne suhtumine presidendi korraldustesse.

„Seetõttu esitada sel nädalal ettepanekud kogu valitsuse juhtkonna, kogu ladviku väljavahetamiseks kaadrite reservist, mille ma olen moodustanud,” nõudis Lukašenka. „Aitab neile suhu vahtimisest ja nemad räägivad meile, kui keeruline neil on, kui raske!”

Lukašenka käskis teha ettepanekud tööstusministri ja ehitusministri väljavahetamiseks.

„Ta istus, et suutnud katust ära remontida, täita presidendi korraldust. Kellel oli õigus muuta minu otsuseid? Miks ei täidetud, miks ei tehtud, nagu ma ütlesin? Miks ehitustrust kukerpalli laseb?” küsis Lukašenka.

„Poznjak (Orša rajooni täitevkomitee esimees – toim) ametist vabastada ja leida talle teine töö,” nõudis Lukašenka.

„Ja jumal hoidku selle eest, et siin jäetaks tegemata see, mida te plaani võtsite (eile te meile seda programmi seletasite), ja see, mida ma teil käskisin,” hoiatas Lukašenka. „Ühe variandina saatke Vovk (tööstusminister Vitali Vovk – toim) siia, hakkab kogu seda tööstust üles vedama. Millises ametis, ma eile Šerstnevile ütlesin: las määravad kindlaks. Kui ära ei tee, läheb sinna, kuhu ma eile ütlesin.”

Asepeaminister Vassili Žarko sai Lukašenka käest pragada tervishoiu valdkonna ebapiisava arendamise eest.

„Miks te ei tulnud minu juurde, ei öelnud. Miks teil istub korruptant korruptandi otsas ja ajab korruptanti taga, aga siin te ei jõudnud. Gomelis ei jõudnud, siin ei jõudnud,” ütles Lukašenka. „Te tulete mulle rääkima kangelaslikkusest? President andis avalikult rahva ees raudbetoonist ülesande. Lahendada ja punkt. Aga teie tegelesite sabotaažiga.”

„Eile olid koos minuga delegatsioonis tavalised lihtsad inimesed. Ja pärast mulle öeldakse: Aleksandr Grigorjevitš, miks te selle tööriistatehase peale närve kulutate? Seal oleks pidanud tööriistatehasesse kokku koguma Poznjakiga eesotsas kogu rajooni täitevkomitee (poolteistsada inimest töötab seal) ja kõik nad laupäevakule. Kaks laupäevakut ja teha kõik korda. Teie ei suutnud seda teha? Ja käia nii kõigis tehastes,” lausus Lukašenka.

„Vali noomitus Šerstnevile näotu vastutustundetu suhtumise eest korraldusesse. Valitsuse juhtkonna kohta ma ütlesin. Vovk, Tšornõi (arhitektuuri- ja ehitusminister – toim) kohe ametist vabastada. Dvigaljov ja Zasja (riikliku sõjatööstuskomitee esimees ja julgeolekunõukogu riigisekretär – toim) – täielik ametisse sobimatus. Kui asja sügiseks korda ei aja, mulle iga ettevõtte kohta ette ei kanna, lähevad sinnasamasse. Kõiki ülejäänud vastutajaid ja juuresviibijaid ma lihtsalt hoiatan,” teatas Lukašenka.

Lukašenka tsiteeris ja kommenteeris ka mõningate ametnike töösaavutusi.

„„On kindlaks määratud linavaldkonna efektiivsuse suurendamise töösuunad.” Ma määrasin need ammu ja andsin ülesanded. Mis töösuundi te seal veel määrate?” kurjustas Lukašenka. „„On aktiviseeritud tööd elanikkonna tööhõive alal.” Aktiviseeritud, tõstetud, suurendatud – nagu nõukogude ajal!”