Ajaleht The Washington Post kirjutas laupäeval, et Trump ütles oma nõunikele ja usaldusisikutele, et ta ei usu, et tema poeg teadlikult ühtki seadust rikkus, aga kardab, et ta võis enese teadmata neist üle astuda.

Eriprokurör Robert Mueller vaagib Trump juuniori rolli 2016. aasta kohtumise korraldamisel, millest võttis osa Vene advokaat Natalia Veselnitskaja ja mitu Trumpi nõunikku, sh ta ise, president Trumpi väimees Jared Kushner ja kampaaniajuht Paul Manafort.

Publitsist Rob Goldstone ütles Trump juuniorile elektronkirjas enne kohtumist, et venelastel oli kahjustavat informatsiooni ehk komprat demokraadist vastaskandidaat Hillary Clintoni kohta, ja soov seda jagada, aitamaks tema isa.

„Kui see on nii, nagu sa seda ütled olevat, siis see meeldib mulle,“ rõõmustas Trumpi poeg toona. Hiljem väitis ta aga avalikkusele, et kohtumine oli ajaraisk ja arutati pelgalt adopteerimispoliitikat.

Trumpi endine advokaat Michael Cohen, kes on ebaseaduslike finantstehingute tõttu uurimise all, ütles väidetavalt, et ta võib eriprokurörile tunnistada, et Trump oli kohtumisest venelastega teadlik ja andis selleks ka loa.

Trumpi ise eitab seda.