Maduro pidas kohaliku aja järgi eile pärastlõunal pealinnas Caracases kõne riiklikule rahvuskaardile nende sünnipäeva puhul, kui ühel hetkel ilmus rahva sekka mitu drooni, mis kandsid tapvas koguses lõhkeainet, vahendab uudistekanal BBC.

Ametivõimude teatel üritati tappa presidenti, kes oli ühel laval koos oma abikaasa Cilia Florese ja mitme kõrge sõjaväelasega, kellest mitu sai ka vigastada.

Maduro, kellel õnnestus rünnakupaigast eluga pääseda, esines veel eile õhtul avaldusega, kuulutades, et rünnaku taga oli naaberriik Colombia.

"Mind üritati salamisi mõrvata. Mul ei ole mingit kahtlust, et selle rünnaku taga on Juan Manuel Santos," ütles Maduro, süüdistades Colombia ametisolevat presidenti, kes avaldas veel hiljuti arvamust, et Maduro langeb õige pea.

USAs baseeruv opositsiooniajakirjanik Patricia Poleo aga avaldas laupäeval pärast atendaadikatset YouTube'i vahendusel video, millel teatas vastutuse võtmisest Venezuela sõjaväelastest ja tsiviilisikutest koosnev tundmatu rühmitus Soldados de Franelas (eesti k. Särkides sõdurid).

Videol annab end patriootlikest sõduritest ja tavakodanikest koosnevaks rahvuslikuks liikumiseks nimetav grupeering teada, et neile ei sobi, kuidas president Maduro ja tema valitsus sõidab üle Venezuela põhiseadusest ja üritab rahva arvelt rikastuda, riivates sel moel sõjaväelist au.

"Me ei saa lubada, et rahvas on näljas, et haigetel ei ole rohtu, et valuutal ei ole väärtust ja et haridussüsteem ei hari ega õpeta, vaid üksnes jutlustab kommunismi," teatati video vahendusel. "Venezuela rahvas: meil tuleb minna tänavatele, me ei tohi taganeda."

Soldados de Franelas sõnastas oma peamise eesmärgina demokraatia päästmise valitseva diktatuuri käest.

Atendaadikatse tagamaid uurivad politsei ja sõjavägi.