Esimene õnnetus juhtus hommikupoolikul, kui kella 11.30 ajal teatati liiklusõnnetusest Tallinna ringtee 35. kilomeetril Tutermaa kandis. Esialgsetel andmetel põrkasid kokku neli sõiduautot Mercedes-Benz, Seat, Opel ja BMW. Kiirabi viis haiglasse tervisekontrolli ühes sõidukis viibinud 8-kuuse lapse.

Kõik neli sõidukit liikusid Tallinna poolt Keila suunas. Esialgsetel andmetel jooksis teele koer, mistõttu pidi sõiduk Mercedes-Benz järsult pidurdama ning talle sõitis tagant otsa sõiduauto SEAT. Nende taga liikunud Opel pidurdas omakorda ning talle sõitis otsa tema taga liikunud BMW. Opeli ja BMW kokkupõrkest paiskus Opel omakorda otsa enda ees liikunud sõidukile Seat.

Teine õnnetus juhtus täna kella 19 ajal Tallinn-Tartu-Võru maanteel Kurna külas Jüri viadukti juures, kus Tallinna ringteel liikunud väikebuss Toyota Hilux sõitis teelt välja ja rullus üle katuse.

Haiglasse viidi tervisekontrolliks kokku viis sõidukis viibinud inimest: sõidukit juhtinud 58-aastane mees ja kaasreisijad, 28-aastane mees, 39-aastane naine, 55-aastane naine ja 14-aastane mees. 28-aastase mehe seisund on raske.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmet Tambre sõnul on selgitamisel, miks sõiduk teelt välja sõitis, kuid oma rolli võis mängida juhi väsimus või tähelepanematus. „Väiksemaid juhtimisvigu saab korrigeerida õige kiirusevalikuga – mida suuremad on kiirused, seda suuremad on õnnetuse korral vigastused. Liiga suur sõidukiirus võib saada saatuslikuks nii linnas kui maanteel,“ rõhutas Tambre.