Eile peeti tulistamise sündmuspaigas kinni politsei tööd seganud ja relvataolise esemega ähvardanud 25-aastane mees, keda politsei õhkrelvast laskmises ei kahtlusta. Pealtnägijate sõnul lasti õhkpüssiga kõrgest tornmajas aknast ning sihikule võeti kaks erinevat punkti maja ümbruses, kus istusid öötunde nautivad inimesed. Pihta saanud mehe kõrval istunud Kristo (videos sinise nokkmütsiga) ei saanud ise päris täpselt aru, kust lasud tulid, aga ka tema sõnul räägitakse, et tornmaja akendest.

Raadiku munitsipaalmajas elav proua rääkis, et olukord on relvadega vehkimiseni läinud, sest majade ümber on tekkinud ohtralt joodikuid, kes majade ümber kella poole üheni joovad ja karjuvad. "Kõik kostab siin hästi korteritesse. Üks mees karjus, et need olid tema poja mängupüstolid ja läks kaklema teise mehega, mis peale politsei pani nad autosse kinni. Räägitakse, et lasud tulid tornmajast," ütles proua täna Delfile. Ta elab maja vastas, kust lasud tulid ning jälgis öiseid sündmusi koduaknast. Temaga samas majas on ka noortekeskus Raadiku noortestaap.

Elanik Tolla sõnul oli eile kohal väga palju politseid ja laskmine toimus õhkrelvast. "Mingit meest lasti, keegi saadi kätte, aga see ei olnud vist õige isik. Kaks nädalat tulistati siin ühe maja klaase õhkrelvast. Ilmselt mingi alaealine, üksinda kodus," arvas Tolla.

Raadiku elava neiu sõnul toimus platsi peal tulistamine. "Siin oli mitu politseinikku. Vaatasime sinise lambiga aknast. Politsei hüüdis "tagasi-tagasi" ja pani ühe tüübi pauguga pikali vastu maad. Mitu inimest said haavata, sealhulgas politseinik," ütles neiu.

Kohaliku vanem härra sõnul käib lärm seal nagunii iga õhtu. "Aken oli lahti, vaatasin filmi, vahepeal tukkusin, harjunud juba iga öö oleva lärmiga. Poistekambad möllavad ja politsei on kohal. Peale seda kui siia tehti kaks istumiskohta lauaga, tulid ka kambad," seletas härra.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Maria Aava sõnul kedagi juhtumiga seoses kinni pole peetud. Tema sõnul ei ole hetkel alust arvata, et tulistaja ning kinni peetud ähvardaja oleksid samad isikud. Nii laskja isiku kui ka kogu sündmuste asjaolude selgitamine jätkub.

Tegemist pole esimese sel nädalal toimunud tulistamisjuhtumiga, millega politsei on sunnitud tegelema. Kolmapäeva õhtul Lasnamäel tulistas teetööline kuus lasku möödakäija pihta, kellega tal oli tekkinud konflikt. Mees on vahistatud ja teda kahtlustatakse tapmiskatses.

Põhja prefektuuri valvepressiesindaja sõnul alustati politseinikke relvaga sihtinud 25-aastase mehe osas alustati kriminaalmenetlust võimuesindaja vastase vägivalla paragrahvi alusel. Mehe kinni pidamise käigus vigastas üks politseiametnik kätt, tegemist ei olnud raske vigastusega.

"16. juulil leiti Raadiku tänaval asuvalt tühermaalt 41-aastase mehe laip. Arvatavalt oli tegu terviserikkega," vastas valvepressiesindaja täna Delfile.