Praegu teadaolevalt tegi tulistaja Mustakivi sillal teetööd. Pole aga teada, kas tulistamisele olid tunnistajaks ka mõned tema kolleegid või mitte.

Tallinna Teede AS-i juhatuse esimees Jüri Läll kinnitas Delfile, et tulistaja oli Tallinna Teede AS-i töötaja, kuid keeldus kriminaalmenetlusele viidates vastamast küsimusele, kas tööandja oli teadlik, et mees omab relva ja kannab seda tööl kaasas. Samuti polnud Läll nõus nimetatud töötajast kui inimesest midagi lähemalt rääkima.

Esitatud kahtlustuse kohaselt tekkis Tallinnas Mustakivi sillal konflikt kahe mehe vahel. Olemasolevatel andmetel lõi kannatanu kahtlustatavat oimu piirkonda, mille järel võttis kahtlustatav enda nimele registreeritud püstoli Glock ning tulistas õhku ja seejärel kannatanu suunas. Juhtunu tagajärjel sai kannatanu raskelt vigastada, ta viibib endiselt haiglas.

Kriminaalasja kohtueelse menetluse juht, ringkonnaprokurör Diana Helila ütles, et hetkel on kahe mehe vahel tekkinud tüli põhjust pole teada. “Kahtlustatav, 28-aastane mees loobus ütluste andmisest,” selgitas prokurör. “Praegu on teada, et laske oli kokku vähemalt kuus. Kannatanust isiku oleme välja selgitanud, tegu on 35-aastase mehega. Meie andmetel ei olnud mehed omavahel tuttavad olnud. Omalt poolt jätkame tõendite kogumisega,” lisas ringkonnaprokurör Diana Helila.

Kuigi kahtlustatav ei ole varem kriminaalkorras karistatud olnud, prokuratuur on siiski seisukohal, et aset on leidnud raske kuriteo toimepanemine, millest lähtuvalt on alust kohtule vahistamistaotluse esitamiseks.

Kriminaalmenetlus on alustatud karistusseadustiku teise inimese tapmise katse paragrahvi alusel. Kohtueelset menetlust viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ning juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.