„Stauffenberg oli reetur, kes oli valmis riskima miljonite eludega. Kes tahtis taganemisvõitluse ajal oma riigi juhtkonda kõrvaldada ja sellega oma ridades kaost tekitada (...), ta ei ole Hitleri vaenlane, vaid Saksa sõdurite vaenlane (...) ja sellega saksa rahva vaenlane ja sellega ka minu vaenlane,” kirjutas Steinke Facebookis, vahendab Focus Online.

Steinke arvates ei oleks atentaat sõduritele rindel ega Saksa tsiviilelanikkonnale midagi head toonud, vastupidi, see oleks kaasa toonud palju rohkem surnuid. „Liitlased olid selleks hetkeks väga selgeks teinud, et tahavad tingimusteta kapitulatsiooni ja sõda oleks seega ka pärast Hitleri surma jätkunud,” ütles Steinke ajalehele Die Welt.

AfD Alam-Saksimaa osakonna juhatus distantseeris end Steinke avaldusest, teatas Die Welt. Juhatuse teatel ei peegelda see arvamus kogu oma absurdsuses ei juhatuse ega kogu AfD arvamust ning Stauffenberg esindab Saksa ajaloo õiget poolt ega olnud mingi argpüks ega reetur.

AfD fraktsiooni juht Alam-Saksimaa parlamendis Dana Guth ei tahtnud vastata Die Welti küsimusele, kas Facebooki postitusel on Steinke jaoks ka mingeid tagajärgi.

1944. aasta 20. juulil püüdsid ooberst Stauffenbergi ümber liitunud ohvitserid atentaadiga Hitlerile natsionaalsotsialistide võimu lõpetada. Pärast ebaõnnestumist Stauffenberg ja mõned tema kaasvandenõulased hukati.