„Orša rajoonis läks ümber rahvusvahelise liini turismibuss. Juhtum rahvusvahelise liini Kiiev-Tallinn bussiga, milles oli 53 inimest – Ukraina, Moldova ja Venemaa kodanikud – leidis aset 2. augustil kell 4.30. Esialgse informatsiooni järgi jäi juht rooli taga magama ja sõitis autotee M8 186. kilomeetril Svetotševka küla juures vastu valgustusposti, pärast mida läks buss ümber ühele küljele kraavi. Füüsilisele seisundile hinnangu andmiseks viidi haiglasse 12 inimest. Kaheksa neist on arstid juba läbi vaadanud ja minema lasknud. Meedikute sõnul tõsiseid traumasid avariis keegi ei saanud ja haiglasse jätmist ei vajanud. Miilitsa ja eriolukordade ministeeriumi töötajad organiseerisid ülejäänud reisijate viimise hotelli, neile osutatakse muud vajalikku abi. Lähimatel tundidel saabub Lidast Oršasse reservbuss, millega turistid jätkavad teed riikliku liiklusinspektsiooni saatel. Tahhograafi uurimisel tehti kindlaks, et juhtide vahetus oleks pidanud toimuma kell 5.00,” teatas Valgevene Vitebski oblasti täitevkomitee siseasjade valitsus täna hommikul.

Bussis olnud Juri teatas varem Facebookis, et haiglasse viidi 52 inimesest kaks, ülejäänute vigastused olid kergemad. Nad paigutati hotelli ja kella 10 ajal pidi saabuma reservbuss, kes reisijad edasi viib.

Ecolines'i Tallinna kontorist öeldi, et õnnetus toimus, aga selle täpsemaid asjaolusid nad ei tea. Sündmuskohale lubati saata asendusbuss, aga millal see jõuab, ei osanud Ecolines samuti öelda.