„Antud olukord on kohutav ja justiitsminister Jeff Sessions peaks kohe peatama selle korrumpeerunud nõiajahi (venelastevastase juurdluse -toim), enne kui see mustab meie riiki veelgi enam,“ säutsus Trump. „[USA eriprokurör] Robert Mueller on täielikult [huvide] konfliktis, ja tema 17 vihast demokraati teevad räpast tööd, et Ameerikat häbistada.“

Trump ei ole varasemalt sedavõrd avalikult ja meeleheitlikult Venemaa juurdluse peatamist nõudnud. Justiitsminister Sessionsil ei ole aga võimalik uurimist peatada, sest seoses osalusega Trumpi valimiskampaanias, otsustas ta ennast juba mullu juurdlusest taandada, andes otsustusõiguse seda puudutavates küsimustes asejustiitsminister Rod Rosensteinile, kelle vallandamist Trump samuti kaaluvat.

Osa vabariiklasi on juulikuu lõpust võtnud tarvitusele ka uue narratiivi, avaldades igal võimalikul juhul, olgu see siis telesaadetes või leheveergudel, arvamust, et kokkumäng venelastega ei ole seaduse silmis tegelikult üleüldse mingisugune kuritegu. Taolise jutuga tuli eelmisel nädalal lagedale Trumpi advokaat Rudy Giuliani.