Shasta maakonna šerif Tom Bosenko ütles eile pressikonverentsil Reddingi linna lähedal, et veel üks inimene on hukkunud oma majas, mis jäi tule haardesse, mis tõstis hukkunute arvu kokku kuuele. Nende hulgas on ka kaks tuletõrjujat. Viimane ohver ei kuuletunud evakueerimiskäsule, vahendab Reuters.

Võimud otsivad endiselt seitset inimest. Üheksa kadunuks kuulutatut on leitud, teatas Bosenko.

Evakeerimiskäsu all oli eile 38 000 inimest Reddingis ja selle ümbruses. Tegemist on 90 000 elanikuga linnaga umbes 260 kilomeetri kaugusel California pealinnast Sacramentost.

Reddingi politseiseersant Todd Cogle kinnitas, et ühest põlenud majast leitud kolm surnukeha kuulusid kahele lapsele ja nende vanavanaemale. Ohvrid oli viieaastane James Roberts, tema nelja-aastane õde Emily ja nende 70-aastane vanavanaema Melody Bledsoe.

Bledsoe tütretütar Amanda Woodley kirjutas Facebookis, et naine pani majas lastele peale märja teki. „Vanaema tegi kõik, mida suutis, nende päästmiseks,” kirjutas Woodley.

Carri põleng, mis on hävitanud üle 650 elumaja on ohvriterohkeim ja hävitavaim ligi 90 põlengust Texasest kuni Oregonini. Tulekahjud on Californias tapnud veidi rohkem kui kahe nädalaga neli tuletõrjujat. Eile hukkus tuletõrjuja Yosemite rahvuspargis.

Carri põleng üksi on üle käinud 38 594 hektarist. See sai alguse eelmisel nädalal ühe sõiduki mehaanilise rikke tõttu. Põleng on etteaimamatu.

Ametnikud teatasid eile õhtul, et on optimistlikumad ja hakkavad Carri põlengule vastu saama.

Šerif Bosenko ütles meediale, et muret teeb rüüstamine evakueeritud piirkondades. Evakueeritud maju valvab umbes 260 rahvuskaartlast ja umbes sada politseinikku.

Rüüstamiskatsete eest on vahistatud kaks inimest.