Trump ütles Twitteris, et tema ja Sulzberger arutasid „tohutut hulka valeuudiseid, mida meedia edastab ja kuidas valeuudised on muutunud fraasiks „Rahvavaenlane.” Kurb!”

Kaks tundi hiljem tegi Sulzberger viielõigulise avalduse, milles ütles, et võttis vastu Trumpi kutse kohtumisele 20. juulil peamiselt selleks, et rääkida oma murest presidendi sügavalt problemaatilise pressivastase retoorika pärast.

„Ma ütlesin presidendile otse, et ma arvan, et tema keelekasutus ei ole mitte ainult lõhestav, vaid üha ohtlikum,” ütles Sulzberger, kellest sai New York Timesi väljaandja 1. jaanuaril.

„Ma ütlesin talle, et kuigi fraas „valeuudised” ei ole õige ja on kahjulik, olen ma kaugelt rohkem mures selle üle, et ta nimetab ajakirjanikke „rahvavaenlasteks”,” jätkas Sulzberger. „Ma hoiatasin, et tema sütitav keelekasutus aitab kaasa ajakirjanike ähvardamisele ja viib vägivallani.”

See kehtib Sulzbergeri sõnul eriti välismaal, kus valitsused kasutavad Trumpi sõnu õigustusena ajakirjanike mahasurumiseks. Sulzberger ütles, et hoiatas presidenti, et tema rünnakud seavad ohtu elusid ja õõnestavad USA demokraatlikke ideaale.

President vastas rea vihaste säutsudega, süüdistades New York Timesi ebapatriootlikkuses.

„Ma ei luba, et Trumpi-vastased vihkajad surevas ajaleheäris müüvad meie suurepärase maa maha,” kirjutas Trump. „Läbikukkuv New York Times ja Amazoni Washington Post ei tee midagi muud, kui ainult kirjutavad halbu lugusid isegi väga positiivsete saavutuste kohta – ja nad ei muutu kunagi!”