Trumpi väimees Jared Kushner, poeg Donald Trump Jr ja kampaaniameeskonna juht Paul Manafort kohtusid 2016. aasta 9. juunil New Yorgi Trump Toweris Vene advokaadi Natalia Vesselnitskajaga, kes pakkus informatsiooni Venemaa valitsuselt, vahendab AFP.

Trump, tema poeg, advokaadid ja administratsiooni ametnikud on korduvalt öelnud, et Trump ei teadnud sellest kohtumisest, kuni sellest teatati meedias 2017. aasta juulis.

CNN-i ja NBC teatel väidab Trumpi endine advokaat Cohen, kes on presidendi soosingu kaotanud, et viibis juures, kui Donald Jr rääkis isale venelaste pakkumisest kohtuda, ja Trump kiitis selle heaks.

Trump Toweri kohtumise korraldas muusikapromootor Rob Goldstone, kes pöördus Trump Jr-i poole, öeldes, et tal on ametlikke dokumente ja informatsiooni, mis kompromiteerivad Clintonit ja oleksid väga kasulikud Trump Jr-i isale.

Trump Jr on hiljem väitnud, et mingit olulist informatsiooni ei pakutud ja kohtumine keskendus peamiselt Vene laste adopteerimise teemale.

CNN-i allikate sõnul puuduvad Cohenil tõendid, näiteks audiosalvestus, mis tema väidet kinnitaks.

Nii CNN kui ka NBC teatasid aga anonüümsetele allikatele viidates, et Cohen on valmis kinnitama oma väidet Venemaa 2016. aasta presidendivalimistesse sekkumist uurivale eriprokurör Robert Muellerile.