Tel Aviv alustas Süüria Tsiviilkaitse ehk Valgete Kiivrite evakuatsiooni USA ja Euroopa riikide palvel. Operatsiooni raames toimetatakse nad koos perekonnaliikmetega humanitaarlaagritesse Jordaanias, kust nad suunatakse edasi kolmandatesse riikidesse nagu Suurbritannia, Saksamaa ja Kanada, vahendab uudisteleht The Guardian.

Jordaania teatas, et Valged Kiivrid võeti vastu puhtalt humanitaarkaalutlustel, justkui sõjapõgenikena osana õiguslikult siduva leppest lääneriikidega, ja nad saadetakse sealt edasi kolme kuu jooksul.

USAl ja lääneriikidel tuli operatsiooni läbiviimiseks paluda Iisraeli abi, sest lähedalasuvatel iisraellastel on võimekus viia evakuatsioon läbi kiiresti. Ja seda oli ka vaja, sest valitsusvägede pealetung jõuab üha kaugemale maa edelaossa, ähvardades endaga tuua ka Valgete Kiivrite mahalaskmise, arvestades, et nad said Läänelt toetust.

Valged Kiivrid tegutsevad üle kogu Süüria ainult opositsiooni kontrolli all olevatel aladel, saades süüdistuste, et nende organisatsioon ei ole erapooletu, omades poliitilisi seisukohti.