Juhtunu sai politseinike jaoks alguse pussitamisest: hilisem pantvangistaja tulistas kõigepealt oma vanaema ja tüdruksõpra, misjärel asus politseinike eest ära põgenema, põhjustades tagaajamise, mis leidis lõpu kaubanduskeskuse lähistel.

Los Angelese politseiseersant Barry Montgomery ütles ööl vastu tänast ajakirjanikele, et „meessoost kahtlusalune sattus teatavat laadi peretülisse, mis päädis sellega, et ta tulistas oma vanaema ja tüdruksõpra“.

„Ta põgenes oma vanaema sõiduautoga sündmuskohalt ja võttis naissoost ohvri endaga kaasa,“ avas Montgomery juhtumi üksikasju. „Tagaajamine sai lõpu Trader Joe's kaubanduskeskuses.“

Juhtunu kahtlusalune avas kaubanduskeskusesse sisenemise järel tule ja lukustas ennast sinna üheskoos 40 ostlejaga, kellest vähemalt ühte naist ta haavas nii raskelt, et ta suri sündmuskohal.

Ametivõimude ridadesse kuuluvatel kriisiläbirääkijatel tuli meest kolm tundi veenda, kuni ta oli nõus pantvangidest loobuma, endal käed raudu panema ja majast välja tulema.

Los Angelese politsei teatel oli tulistaja 28-aastane afroameeriklane: ta sai ka ise haavata, olles kaubanduskeskusesse lukustamise eel politseinikega tulevahetuses.