Kreeka valitsus otsustas riigist välja saata kaks Vene diplomaati, keda süüdistati Kreeka siseasjadesse sekkumises. Lisaks keelati kahel diplomaadil Kreekasse sisenemine.

Väidetavalt aitasid venelased koguda raha protestideks, mis olid suunatud Kreeka ja Makedoonia vahelise nimetüli lõpetamise vastu. Nimetüli lõppemine lubaks Makedoonial NATO-ga liituda.

Vene välisministeeriumi esindaja Maria Zahharova teatas kolmapäeval, et Kreeka alistus NATO liikmete survele. Ta lisas, et väljasaatmised olid julmad ja õigustamata ning nendele järgnevad ka tagajärjed.

Peale venelaste väljasaatmist teatasid Kreeka ametnikud, et soovivad Venemaaga häid suhteid jätkata. Aga Venemaa välisministeeriumi avaldus ajendas kreeklasi vihaselt vastama.

„Tänane avaldus Venemaa välisministeeriumi poolt on tüüpiline näide austuse puudumisest kolmanda riigi vastu.“

„Sarnane käitumine viis neli Venemaa kodaniku olukorrani, kus neid saadeti Kreekast välja,“ teatas Kreeka välisministeerium. „Igal juhul on Venemaa ametnikud teadlikud, mida nende inimesed teevad.“

„Pidev lugupidamatus Kreeka vastu peab lõppema. Kellelgi ei ole õigust sekkuda Kreeka siseasjadesse.“

Vaatamata Kreeka toetusele NATO laienemisele, on Kreeka valitsus soovinud parandada suhteid Venemaa ja lääneriikide vahel. Kreeka ei saatnud endise Vene spiooni Sergei Skripali mürgitamise tagajärjel riigist välja Vene diplomaate.