Lääne päästekeskuse pressiesindaja Maris Mooritsa sõnul põleb täna hommikust alates ligi 20 hektaril raba Järvamaal Järva vallas, Abaja külas asuvas Alliku rabas. "Tuli sai alguse kell 11:27 ning hetkel tegeletakse aktiivsete päästetöödega," teatas Mooritsa täna Delfile.

Kustutustöid teostatakse kolmes töölõigus ning metsas on kokku 50 kutselist ja vabatahtlikku päästjat. Vabatahtlikud päästjad on Aegviidu, Järva-Jaani, Oisu, Sõrandu ja Väätsa päästekomandodest ning kutselised päästjad Aravete, Jõgeva, Koeru, Paide, Põltsamaa, Türi ja Väike-Maarja komandodest.

Mooritsa sõnul on metsas töös 22 erinevat tehnikaühikut. Päästetöödel osales ka Politsei- ja Piirivalveameti helikopter. Lisaks tehnikale ja päästjatele on kustutustöödele kaasatud 36 vabatahtlikku inimest ning täna rohkem inimesi appi ei vajata.

Järvamaa operatiivkorrapidaja, päästetööde juhi Anatoli Ivanovi sõnul on tuul vaikne, kuid vahetab aeg-ajalt suunda, ent siiski on lootust täna saada tule levikule piir peale. "Tule alas ühtegi eluhoonet ei asu ning inimestele ohtu ei ole," ütles Ivanov täna päästeameti pressiteates.

Suvekuumus ja kuivus võivad tõsta tuleohtu metsades ning maastikul, seetõttu palub Päästeamet olla looduses lahtise tulega väga ettevaatlik, sest ka väiksest sädemest võib saada alguse hävitavate tagajärgedega põleng.