Valitsusjuht avaldas taolise detaili omavahelistest kõnelustest eesmärgiga kaitsta oma lahkumisplaani, mis saab ohtralt ägedat kriitikat Euroopa Liidu vastastelt konservatiivsetelt parlamendisaadikutelt, vahendab uudistekanal Sky.


Arutelud jätkuvad selle üle, kas juhtivad toori euroskeptikud võivad May kukutada, kui ta oma lahkumisplaani ei muuda, mis on nende meelest liiga lahja, lõikamata riiki blokist täielikult välja.

May teatas telekanali BBC jutusaates Andrew Marr Show, et tema ei kavatse oma plaanist loobuda ega ka ametist nii pea lahkuda.

Trump ütles reedel ka ise, et tegi Mayle lahkumisteemalise ettepaneku, aga viimane ignoreeris seda, leides, et see on „võibolla liiga julm”.

Ajakirjanik Marr küsis Maylt pühapäeval, mida Trump talle siis ikkagi soovitas, ja peaminister vastas: „Ta ütles mulle, et ma peaksin Euroopa Liidu kohtusse kaebama, mitte nendega läbirääkima... vaid nad kohtusse kaebama.”

Hilisemal pressikonverentsil aga ütles Trump, et May siiski ei peaks kõnelustelt lahkuma, sest nõnda ta võib sattuda ummikseisu.