22. märtsi õhtul juhtus Tallinna-Tartu maanteel Jõgevamaal liiklusõnnetus, kus hukkus 40-aastane Signe Lahtein.

Esialgsetel andmetel kaotas Tallinna suunas sõitnud Lahtein oma Opeli üle kontrolli ning põrkas kokku vastassuunas Tartu poole liikunud veokiga Volvo, mida juhtis 21-aastane mees. Hiljem jooksis meediast läbi ka versioon, et ehk tegi Lahtein üldse möödasõitu, ent läks tagasi oma teepoolele, talle vastu tulnud veok kaldus (arvates, et väldib nii kokkupõrget) talle sinna teepoolele ette.

Küsimärke on palju, ent vastuseid vähe. "Uurimine on endiselt kohtueelses menetluses. Uurijad analüüsivad veel kogutud tõendeid ja selgitavad õnnetuse asjaolusid. Samuti ootame ekspertiisi tulemusi," märkis Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kauri Sinkevicius täna Delfile.

Avariist on möödas juba üle kolme ja poole kuu. Miks pole siiani ekspertiiside tulemused teada? On ehk võimalik öelda umbkaudne aeg, kaua kohtueelne menetlus veel kestab?

"Endiselt ootame liiklustehnilise ekspertiisi tulemusi. Liiklustehnilise ekspertiisi läbiviimine võtabki palju aega ja see ei ole erandlik," ütles Sinkevicius. "Kohtueelse menetluse lõpulejõudmise aega ei ole aga võimalik ennustada, kuna nii liiklustehnilise ekspertiisi kui teiste uurimistoimingute tulemusel võib ilmneda vajadus mõnda asjaolu täiendavalt kontrollida. Seega ei saagi veel õnnetuse asjaolude osas tõsikindlaid järeldusi teha."

Jaga
Kommentaarid