"See on igas uudistekanalis. Kohalikus televisoonis on see põhiteema ja praegu on poiste välja toomise puhul käimas otseülekanded. See on kümme korda suurem teema kui jalgpalli MM Venemaal," sõnas ta Delfile.

Mungad viivad templites läbi tseremooniaid, näiteks on tehtud lahti templid, mida muidu inimestele ei avata. Mungad loevad palveid ja mantraid. "Euroopa turiste on praegu vähe, aga soovitan kõigil siin viibivatel turistidel praegu templitesse minna, kus saab näha midagi sellist, mida tavaliselt ei näe."

Kui tailased üritavad igalt poolt muidu kokku hoida, siis sellele päästeoperatsioonile Vingi sõnul hinnalage ei ole. "Selle operatsiooni lõppedes keegi Tais tänuvõlgu ei jää. Arvan, et välismaalastest esimesena kohale jõudnud vabatahtlike päästjate pingutused saavad vastutasu," kinnitas Vink.

Vingi sõnul ei tohi mitte mingil juhul vihmahooajal džunglikoopastesse siseneda. "Koobas võib minutitega korraliku vihmavalingu tagajärjel üle ujutuda," hoiatas Vink.

"Olles sellistes koobastes ise matku korraldanud, ei kujuta ma ette, kuidas kümme päeva istuda seal kõva kivi peal. Seal on külm ja rõske ja ringi sebib palju kämblasuuruseid ämblikke ja väikeloomi," ütles Vink.

23. juunil toimunud jalgpallitreeningut sisenes 12 poissi koos treeneriga Tai põhjaosas 10 kilomeetri pikkusse Tham Luang Nang Noni koopasse. Kui nad õhtul koju ei tulnud, algas suur otsinguoperatsioon, mida raskendas ränk vihmasadu, mis ujutas osa koopasüsteemist üle. 10 päeva pärast leiti poisid nõrkade, kuid elusatena.

Praegu toimub poiste ja nende treeneri päästmine.