Nende töö Tham Luangi koopa kohal Põhja-Tais Myanmari piiri lähistel muutus veelgi olulisemaks, sest uued vihmasajud ähvardavad poiste koopa sissepääsu kaudu väljatoomise plaanid nurjata, vahendab Reuters.

„Me tahame leida tee alla. Ma usun, et me oleme lähedal,” ütles Tai inseneriteaduse instituudi president Thanes Weerasiri Reutersile.

Alternatiivset väljatoomisteed aitasid otsida ka mägede kohal tiirutavad helikopterid.

Päästetööd on pärast poiste leidmist Briti sukeldujate poolt esmaspäeval keskendunud üleujutatud koopa veest tühjaks pumpamisele ja poiste sukelduma õpetamisele, kuigi selline sukeldumine on väljakutse ka ekspertidele, milles annab tunnistust ühe päästja surm koopas.

Tai endise mereväe eriüksuslase surm täna üleujutatud koopas on päästjaid vapustanud ning ennustatav vihm võib koopa tühjaks pumpamise nurjata, mis sunnib võime otsima muid võimalusi.

Thanesi insenerid teevad koostööd armeega ja uurivad läbi piirkonda, mida usuvad olevat koopa tagumise otsa.

„Algselt uurisime me seda kui viisi lapsi koopa tagumisest otsast varustada, aga nüüd võib sellest tulla midagi rohkemat,” ütles Thanes.

Tai armee kõrge ohvitser Chalongchai Chaiyakum ütles, et üks meeskond liikus eile šahti mööda mäeküljes 300 meetrit allapoole, kuni jõudis tupikuni.

Chalongchai sõnul uurib mäge kasutatava šahti leidmiseks kuni 200 inimest.