Sillar rääkis, et eelmise nädala laupäeva hommikul haaras Sõnajalg relva, et pidada kinni kurjategija. "Tema soov oli kinni pidada kurijategija, kes teda peksis. Seda ta ka kõige ökonoomsemal viisil tegi, enne politsei tulekut, et ta (Sõnajalga löönud mees- toim) ei saaks põgeneda. See on tema selgitus sellele, miks ta seda relva kasutas," sõnas Sillar.

Ta jätkas: "Mitu inimest ründas teda, neli inimest tungis talle kallale, tema kaitses ennast, mis lõppes sellega, et ta kukkus pikali ning teda peksti näkku, tal oli ninaluu katki, ribiluu katki ja seal kusagil veel põsesarna põrutus ja peaaju põrutus," rääkis Sillar Sõnajala vigastustest, mis on tema väitel fikseeritud ka arstlikult.

Ta jätkas kirjeldamist, et Sõnajalaga kaasas olnud sõber aitas tal peksjate alt pääseda, sikutades meest peksurõngast välja. "Siis ta võttis selle oma seadusliku relva, et seda kurjategijat kinni pidada ja siis ta tulistaski talle kätte, milles talle (Sõnajalga löönud mehele - toim.) siis tekkisid juriidiliselt kerged kehavigastused, aga mitte mingit sellist traumat ei tekkinud, et oleksid olnud rasked vigastused," lõpetas Sillar.

Ta toonitas, et riigikohtu praktika on senini näidanud, et kurjategija kinnipidamisel talle kergete vigastuste tekitamine pole raske kuriteona karistatav.

Küsimusele, miks üldse tüli tekkis, vastas advokaat, et Sõnajalg oli käinud üle tee asuvas toidupoes jäätist ostmas. "Tuli üle tee, sõi jäätist ja siis hakkasid teda inimesed sellepeale norima," rääkis Sillar.

Ta kommenteeris ka võimalikku narkojoovet, mis Sõnajalal laupäeva hommikul prokuratuuri avalduse järgi olla võis. „Ma selle narkojoobe kohta ütlen, et siin on mingi esialgne kahtlus, ekspertiisi pole veel tehtud, aga talt leiti narkootikumide tarbimise jälgi, selle joobega on ju nii, et joove ei muuda inimest süüdimatuks, tal on võimalus ka adekvaatselt käituda ja seda ta ka minu hinnangul tegi, kurjategijat kätte tulistades," lõpetas Sillar.

Möödunud laupäeval tulistas Tallinnas Café VS ees 34-aastane Taavi Sõnajalg tulirelvast kätte 26-aastast meest. Sõnajalg peeti kinni ning ta on eeluurimise ajaks vahi all.