Poiste päästmisega tegelevad sukeldujad peavad mööda pimedaid ja üle ujutatud tunneleid liikuma selleks, et poisteni jõuda.

Tham Luang Nang Noni koopas lõksus olevate poiste päästeoperatsiooniga tegelevad meeskonnad Ameerikast, Austraaliast, Hiinast ja Suurbritanniast. Päästjad peavad arvestama tõusvate veetasemetega, sest ilmateade lubab rohkem vihma.

Vett pumbatakse pidevalt välja, aga koopa kitsad läbikäigud on veel vee all, seega on ainus viis poisteni jõudmiseni sukeldumine.

Tai eriüksuslased, kes poisteni on jõudnud, õpetavad neile sukeldumist. Seda tehakse kartuses, et veetase tõuseb liiga kiiresti ning pumbad ei jõua piisavalt vett välja pumbata. Olukorda, kus poisid peaksid sukelduma, peavad paljud liiga ohtlikuks ning endise Tai eriüksuslase sõnul lõppeb see hukkunutega.

Kolmanda variandina üritavad päästjad puurida augu sinna, kus poisid redutavad. See ei pruugi siiski kõige ohutum variant olla, sest poisid on umbes ühe kilomeetri sügavusel maa all ning kinnises ruumis.
Päästjate suurimaks mureks on pidev vihm. „Me pumpame nii palju välja, kui me vähegi suudame,“ ütles Chiang Rai linna kuberner Narongsak Osottanakorn. „Aga vesi tuleb ikka sisse, ükskõik kui palju auke me katame, vesi voolab ikka sisse.“

Osottanakorn lisas, et päästjad peavad kiiresti tegutsema, kuna vihma oht on suur. „Kui me peame poisid enne välja tooma, kui nad on valmis, teeme me seda, aga see oleks viimane variant.“

Päästjad on 13 sukeldumiskostüümi valmis pannud poistele ja nende treenerile, aga Osottanakorn ei kinnitanud, et päästeoperatsioon on valmis.

CNN-i ilmateade ei välista vihma, aga kuni laupäevani lubab ta suhteliselt kuiva ilma. Vihma tõenäosus suureneb pühapäevast ning sellega kaasnevad ka tugevamad vihmasajud. Kui vihmasajud saabuvad enne poiste päästmist, võib veetase liiga kõrgeks muutuda ning poisid võivad kuni neli kuud koopas lõksus olla.