Dawn Sturgessi (44) ja Charlie Rowleyt (45) ravitakse Salisbury ringkonnahaiglas, sealsamas, kus neli kuud tagasi lamasid haiglavoodis endine Vene spioon Sergei Skripal ja tema tütar Julia, eelmised novitšokiohvrid, kes nüüdseks on paranenud.

Paari hädad algasid laupäeval, kui mõlemad oma kodus - mis asub kaheksa miili kaugusel paigast, kus Skripale sama mürgiga rünnati - kokku kukkusid.

Esialgu arvati, et nende haigusnähtusid põhjustab mõni narkootikum, nüüd on aga selge, et paar on mürgitatud, teatas Scotland Yard.

Politsei teatel ei ole Sturgessi ja Rowley taustas midagi sellist, mis viitaks sellele, et neid on rünnatud.

Londoni politsei asejuht Neil Basu ütles, et ei saa kinnitada, kas närvimürk on pärit samast partiist, millega puutusid kokku Sergei ja Julia Skripal, kuid seda võimalust loomulikult uuritakse.

Basu sõnul ei ole veel leitud mürgitatud esemeid, kuid pannakse kokku väga üksikasjalikku ülevaadet paari liikumistest, et teha kindlaks, kus nad ainega kokku puutusid.

Basu lisas, et inimesed ei tohiks puudutada midagi, mille kohta nad ei tea, mis see on.

"Meil ei ole aimugi, mis võis sel korral närvimürki sisaldada," ütles Basu.

Laupäeval kutsuti kiirabi kahel korral majja Amesburys. Hommikul kukkus kokku Sturgess ja hiljem samal päeval hakkas halb ka Rowleyl.

Nimi Novitšok tähandab vene keeles „uustulnuk” ja see on antud grupile keerukatele närvimürkidele, mis töötati Nõukogude Liidus välja 1970. ja 1980. aastatel. Need on neljanda põlvkonna keemiarelvad, mis töötati välja programmi Foliant raames.