Vabariiklaste juhitud komitee otsus viitab sellele, et komitee jätkab erakonnaülest juurdlust sel teemal, vahendab Reuters.

„Arvukad luure- ja riikliku julgeoleku ametnikud Trumpi administratsioonis on pärast seda ühehäälselt uuesti kinnitanud, et (luurekogukonna hinnangu) järeldused olid täpsed ja asjakohased,” ütles komitee demokraadist aseesimees Mark Warner.

„Venemaa jõupingutused olid ulatuslikud ja keerukad ning nende eesmärk oli õõnestada avalikkuse usku demokraatlikku protsessi, kahjustada sekretär Clintonit (demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton) ja aidata Donald Trumpi,” teatas Warner.

Ei USA riikliku luuredirektori büroo, mis teatas luureagentuuride järeldustest 2017. aasta jaanuaris, ega senati komitee ole jõudnud järeledusele, et Trumpi kampaania või tema abid oleksid Venemaaga kokku mänginud.

Komitee uurib endiselt võimalikku kokkumängu, küsitleb tunnistajaid ja kogub tõendeid, teatasid ametnikud.

USA esindajatekoja luurekomitee, kus domineerivad Trumpi pooldavad vabariiklased, ei leidnud veenvaid tõendeid kokkumängu kohta. Siiski tunnistasid esindajatekoja luurekomitee vabariiklased 27. aprilli raportis, et Venemaa viis läbi informatsioonisõjakampaania valimiste häirimiseks.