Münchenis esmaspäeva varahommikuni kestnud CSU juhtkonna kriisikohtumiselt tulnud teadete järgi püüdsid teised erakonna juhtivad tegelased veenda Seehoferit tagasiastumisest loobuma. Kogu õhtu oodatud pressikonverentsi lükati edasi, kuni Seehofer ilmus ajakirjanike ette ja kinnitas oma tagasiastumise pakkumist. Siiski ütles Seehofer, et püüab täna Merkeliga veel varjupaigapoliitikast rääkida, enne kui oma tuleviku otsustab, vahendab Deutsche Welle.

„Selle riigi ja selle valitsuse töövõime huvides, mida me tahame säilitada, tahame me teha katse leida kokkulepe selles keskses inimeste tagasipööramise küsimuses,” ütles Seehofer, viidates sisserändajate Saksa piirilt tagasisaatmisele. „Kõik muu otsustatakse pärastpoole.”

See kohtumine on kavas kohaliku aja järgi täna kell 17.

Merkeli Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) Baieri sõsarpartei CSU juht Seehofer ütles varem, et tema laupäevastel läbirääkimistel Merkeliga ei olnud konfliktile mingit mõju.

Merkel ütles pühapäeval ZDF-ile, et Euroopa Liidus saavutatud kokkuleppel on sama mõju kui CSU nõudmisel saata inimesed piirilt minema, kui nad on juba mõnes teises Euroopa Liidu riigis varjupaika taotlenud.

Merkel ütles ka, et tegi Seehoferile järeleandmisi.

CDU ja CSU juhtkonnad kohtusid eile eraldi Berliinis ja Münchenis, et arutada, kuidas kaks erakonda, mis on olnud liidus alates 1949. aastast, saaksid koostööd jätkata. CSU-l seisavad oktoobris ees Baieri parlamendivalimised ning erakond on võtnud peamiseks kampaaniastrateegiaks karmi sisserändepoliitika.