Viimase seitsme aasta jooksul on pealinna avalikes paikades toimunud vähemalt 12 tulistamist, neist viimane täna hommikul Tallinna südalinnas Pärnu maanteel asuva baari Café VS juures, kus üks mees kakluse käigus teist meest kätte tulistas. Esialgsetel andmetel oli kaklus kahe mehe vahel, mille käigus haaras 34-aastane mees oma sõiduautost relva ning tulistas 26-aastast meest kätte. Politseinikud pidasid 34-aastase mehe kinni, kes toimetati kesklinna jaoskonda, ning 26-aastane mees toimetati kiirabiga haiglasse.

Mullu 31. oktoobril ründas 33-aastane süveneva psüühikahäirega Jaanus Käärmann kahe noaga Tallinnas Vabaduse väljakul politseinikke, kes tegid teenistusrelvast hoiatuslaske ning seejärel tulistasid meest. Haavata saanud Käärmann suri samal päeval haiglas. Juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust, mida juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur. Käesoleva aasta märtsi lõpus otsustas prokuratuur menetluse lõpetada ehk politseinike tegevuses mingeid vigu ei tuvastatud.

Möödunud aasta 2. juulil tulistati Tallinnas Koplis Liinivahe tänaval asuval kinnisel territooriumil kahte väljakutsele läinud turvatöötajat, 37-aastast meest ja 62-aastast meest, kes said raskelt haavata. Tulistaja põgenes sündmuskohalt. Uurimise käigus tegid uurijad võimaliku kahtlustatava isiku kindlaks, kelleks osutus 1942. aastal sündinud Alexander Yakimenko. 7. juulil 2017 peeti Yakimenko kahtlustatavana kinni Lätis. Kriminaalasja menetlusmaterjalidest nähtub, et Yakimenko läks Liinivahe tänaval asuvale kinnistule, kust tahtis metalli varastada. Kuna objekt oli valve all, siis saabusid sinna turvatöötajad. Yakimenko sai aru, et turvatöötajad kavatsesid teda kinni pidada ning otsustas neid tulistada kaasas olevast Makarovi süsteemi püstolist PM. Laskmise käigus said haavata turvatöötajad, lisaks vigastas tulistaja ka enda kätt. Käesoleva aasta 28. juunil määras Harju maakohus Yakimenkole terviseekspertiisi, et välja selgitada, kas hiljuti insuldi saanud mees on võimeline kohtuprotsessil osalema.

Möödunud aasta veebruaris koondas Delfi viimastel aastatel pealinnas toimunud tulistamised kaardile. Vaata, kus piirkondades on kõige sagedamini relvaintsidente esinenud:

Möödunud aasta 2. veebruari päeval tulistati Tallinnas Rotermanni kvartalis asuvas Metropoli hotellis inimest jalga, ohver viidi haavatuna haiglasse. Uurimise käigus kogutud andmed viitavad sellele, et tol päeval läks 45-aastane Gruusia kodanik koos kahe tuttavaga hotelli restoranis laua taga istunud 45-aastase mehe juurde ning lõi teda vastu pead. Kui kannatanu üritas vastupanu osutada, siis kaks meest, kes tulid koos väidetava ründajaga, seisid nende vahele. Süüdistuse kohaselt haaras väidetav ründaja oma jope alt tulirelva ning tulistas kannatanut, vigastades tema jalga. Pärast toimunut lahkus tulistaja koos kahe tuttavaga hotellist. Uurimisversiooni kohaselt oli tegu omavaheliste vaenulike suhete pinnalt tekkinud tüliga.

2016. aasta 23. septembri õhtul toimus tulistamine Tallinnas Majaka tänava maja trepikojas. Kannatanu suri sündmuskohal, politsei vahistas sündmuskohal oma kolleegi, kiirreageerijana töötanud Rando Hõlpuse, kes magas ohvri surnukeha otsas viinaund. Hõlpus ennast kohtus süüdi ei tunnistanud ja kuigi esimese astme kohus mõistis ta süüdi, muutis kõrgema astme kohus otsust ja Hõlpus mõisteti õigeks — prokuratuur ei suutnud üheselt tõestada, et kindlasti just Hõlpus tulistas ohvrit.

2016. aasta 4. veebruari õhtul tulistati Saku suurhalli juures kõhtu meest, kes suutis endale ise kiirabi kutsuda. Kuriteos kahtlustatav tabati sama päeva õhtul kella kümne ajal.

2015. aasta 27. augustil toimus Tallinnas kesklinnas, Rotermanni kvartalis asuva Metropoli hotelli juures intsident, milles kasutati ka tulirelva. Politsei pressiesindaja sõnul tungiti täna kella 20 paiku Roseni tänaval kallale 35-aastasele mehele, kes tegi seejärel kaks hoiatuslasku. Keegi intsidendis kannatada ei saanud ning mehel oli olemas relvaluba.

Samal päeval, 5 aprillil toimus ka teine intsident, milles mees tulistas Tallinnas Sügise tänaval maja aknast vastasmaja, keegi õnneks vigastada ei saanud. Kuulid tabasid vastasmaja seina ning rikošeti tulemusena sai kahjustada vastasmaja korteri aken. Politsei tabas arvatava tulistaja, 43-aastase mehe ja pidas ta kinni. Samuti leiti tulistamiseks kasutatud relv, püstol Makarov. Teo ajendiks oli huligaansus, otsest põhjust tulistamiseks kinnipeetul polnud.

5. aprilli öösel kell 1.42 sai politsei teate, et Tallinnas Vikerlase tänaval tulistas mees oma naabrit kõhtu. Esialgsetel andmetel puhkes majas olmetüli, mille käigus 40-aastane mees tulistas oma 32-aastast majanaabrit. Kuulihaava saanud mees toimetati haiglaravile ja ka arvatav tulistaja vajas arstiabi, sest tal olid peksmisvigastused.

2014. aasta 19. märtsi õhtul toimus Lasnamäel Pae tänaval toimus ühes komisjonimüügipoes tulistamine, mille käigus sai üks mees surma.

2013. aasta 3. juunil kella 21 ajal tulistas mees Lasnamäel Liikuri tänaval Vana-Kuuli bussipeatuses 21-aastast noormeest, kes suri hiljem haiglas. Esialgsetel andmetel ei olnud tulistaja ja ohver omavahel tuttavad ning tulistamise motiivid jäid ebaselgeks. Politsei leidis 5. juuni pärastlõunal Vana-Kuuli tänava lähedaselt tühermaalt laskehaavaga mehe surnukeha. Tegemist oli 3. juuni õhtul bussipeatuses noormeest tulistanud mehega, kes oli teinud enesetapu.

2011. aasta 11. augustil kella 15 paiku tungis isikliku registreeritud püstoliga relvastatud Karen Drambjan Eesti kaitseministeeriumi hoonesse. Ekspertiiside, tunnistajate ütluste ja videosalvestistega on kindlaks tehtud, et Drambjan tulistas rünnaku käigus kõigepealt kaitseministeeriumis tööülesandeid täitnud relvastamata inimeste ja hiljem ka politseiametnike suunas. Samuti õhkas ta enda valmistatud lõhkeseadeldisi, mis inimesi ega hoonekonstruktsioone ei kahjustanud. Kaks politseiametnikku said Drambjani lasust tabamuse, kuid tänu kaitsevarustusele said mõlemad teenistust jätkata. Karen Drambjan hukkus ajavahemikul 17.19-17.28 toimunud tulevahetuses politseinikega. Rünnaku lõplik eesmärk jäi uurimise käigus selgusetuks.