Ajakiri Foreign Policy kirjutab, et Melville'i tagasiastumine tuli paljudele välisministeeriumi ametnikele üllatusena, kes kirjeldasid teda kui täielikku professionaali, kes ei lase kohalikul poliitikal oma tööd segada.

„On paljutähenduslik, kui inimene, kes on oma karjääri jooksul kõigega kokku puutunud, ühtäkki ütleb: „ma ei suuda seda enam teha“,“ kommenteeris Melville'i lahkumist üks ministeeriumi vanemametnik. „Ma ainult ootan, kes läheb järgmisena.“

USA välisministeeriumi pressiesindaja kinnitas reedel suursaadiku lahkumist, öeldes, et USA suursaadik Eestis Jim Melville andis täna teada oma erruminekust välisteenistusest pärast 33 aasta pikkust karjääri avalikus teenistuses.

USA suursaadik põhjendas lahkumist oma Facebooki kontol, kirjutades, et „kui USA president ütleb, et Euroopa Liit on „loodud vaid selleks, et Ameerika Ühendriike ära kasutada, et rünnata meie hoiupõrsast“ või et „NATO on sama halb kui NAFTA“, siis ei ole see ainult faktiliselt vale, vaid kinnitab ka, et nüüd on mul aeg minna“.

Melville avaldas postituses lootust, et „Ameerika, mis on ja on alati olnud suurepärane maa, pöördub ühel päeval taas õigele teele“.

USA välisministeeriumist on Trumpi presidentuuri ajal lahkunud ridamisi kogenud ametnikke. Tänavu jaanuaris pani ameti maha USA suursaadik Panamas John Feeley. Mais oli minek suursaadikul Mehhikos Roberta Jacobsonil.