Lennuliiklusteeninduse ASi juhatuse esimehe Tanel Rautitsi sõnul mingeid piiranguid Trumpi ja Putini kohtumisest Helsingis tulenema ei peaks. "Täpsemaid kommentaare võib anda hiljem, enne kohtumist, kuid midagi erakordset me ei eelda," ütles ta täna Delfile.

See, kas presidentide lennukid sõidavad üle Eesti õhuruumi, pole samuti veel teada. See oleneb ka lennukite stardipunktist, mis pole ette teada. "Kui Trump stardib Washingtonist, siis marsruut Washington-Helsingi ilmselt üle Eesti ei kulge. Kui Putin stardib Moskvast, siis on kõige otsem tee üle Eesti, aga on võimalik lennata ka üle Peterburi ja siis taaskord meie õhuruumi ei satuta," sõnas Rautits täna Delfile.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhi Urmet Tambre sõnul asub politsei-ja piirivalveamet alles arutama ja planeerima, milliseid tegevusi tippkohtumine kaasa võib tuua. Kindlasti suheldakse seejuures ka Soome kolleegidega. "Kui tippkohtumine peaks kuidagi mõjutama meie kohalikke elanikke või reisijaid, anname sellest kindlasti aegsasti teada," teatas Tambre täna Delfile.

Tallinki kommunikatsioonijuhi Katri Linki sõnul ei ole sellised kohtumised meie laevade liiklust varasemalt mõjutanud. "Kuna uudis Helsingi kohtumise kohta tuli alles eile, siis täna on veel liiga vara rääkida sellest, mis meetmeid kohtumise ajaks oodata on. Kui saame selle kohta lisainfot, siis kindlasti teavitame nõuetest oma kliente," kommenteeris Link täna Delfile".

Varem on selliste oluliste kohtumiste puhul tõhustatud Euroopa-siseste piiride kontrolli nende toimumise ajal. Sellistel puhkudel võtavad vastavad otsused kontrolli tõhustamise osas vastu vastavate riikide julgeolekuteenistused ning laevafirmat teavitatakse uutest ajutistest meetmetest.

USA president Donald Trump ja Venemaa president Vladimir Putin teatasid eile, et kohtuvad 16. juulil Helsingis.