Relvastatud mees avas tule läbi uudisteruumi klaasukse, teatas Capital Gazette'i politseireporter Phil Davis veidi pärast tulistamist Twitteris, vahendab CNN.

Viis ohvrit olid kõik ajalehe töötajad, teatas politsei. Nende hulgas oli mitu ajakirjanikku.

Kahtlustatav tulistaja sisenes püssi ja suitsugranaatidega hoonesse ning kõndis läbi alumise korruse, kus asub ajalehetoimetus, teatas Anne Arundeli maakonna politseiülema asetäitja Bill Krampf.

"See oli sihilik rünnak Capital Gazette'i vastu," ütles Krampf.

Krampfi sõnul ei tea politsei, kas tulistaja sihtmärgiks oli mõni konkreetne inimene. Ta ei saanud ka kinnitada, kas tulistaja tundis ajalehe töötajaid või oli tema sihtmärgiks kogu väljaanne.

Tulistajal võis olla ajalehega side läbi sotsiaalmeedia.

"See isik oli valmis inimesi tulistama. Tema kavatsus oli viga teha," ütles Krampf.

Kahtlustatav tulistaja on võimude sõnul 30. eluaastates valge mees. Ta leiti end varjamas kirjutuslaua all samas hoones. Ta võeti vahi alla ja kuulatakse üle. Seni ei tea võimud tulistaja motiivi.

Mitmete õiguskaitseorganite allikate teatel on mehe nimi Jarrod Warren Ramos. Temaga seotud aadressil Marylandi osariigis Laurelis on kohal politsei.

Ramosel on ajalehega seos, teatasid allikad. 2012. aastal esitas ta ajalehe vastu laimukaebuse, mis lükati aga tagasi.

Võimud evakueerisid hoonest kokku 170 inimest.

Neli ohvrit surid kohapeal, viies Marylandi ülikooli meditsiinikeskuses. Politsei teatel olid ohvrid eriväljaannete heaks töötanud Wendi Winters, müügiassistent Rebecca Smith, abitoimetaja Rob Hiaasen, juhtkirjatoimetaja Gerald Fischman ja koosseisuline ajakirjanik John McNamara.

Krampfi sõnul ähvardati Capital Gazette'i alles eile. Võimud püüavad kindlaks teha milliselt kontolt ähvardused tulid ja kes need saatis.