Varem teatas kohtumise Helsingis toimumisest USA telekanal Fox News.

Kreml ja Valge Maja kinnitasid juba varem, et presidendid kohtuvad lähinädalatel ning Helsingit on kohtumise toimumispaigaks USA ametnikele viidates pakutud juba teisipäevast alates, vahendab Yle Uutiset.

Soome presidendi kantseleist teatati teisipäeval, et Soome on valmis pakkuma häid teenuseid, kui seda palutakse. Täna teatas president Sauli Niinistö, et esimest korda konsulteeriti temaga sel teemal eelmisel nädalal.

Niinistö sõnul on kohtumine loomulik jätk teistele kõrgetasemelistele kohtumistele, mida Soomes on korraldatud, ning viib dialoogi kõrgeimale tasemele.

Lisaks Helsingile oli kohtumise võimalike toimumispaikade hulgas Austria pealinn Viin. Osa USA allikatest on öelnud, et venelased soovisid kohtumispaigaks Viini.

Trump ütles eile Washingtonis, et tippkohtumise teemadeks on kindlasti erinevad kriisikolded.

"Ma usun, et räägima Süüriast ja Ukrainast. Ma arvan, et räägima ka paljudest muudest asjadest ja vaatame, mis juhtub," ütles Trump kohtumise teemade kohta.

Trump on juulis ka mujal Euroopas. 11.-12. juulil osaleb ta NATO tippkohtumisel Brüsselis ja 13. juulil kohtub Suurbritannias peaminister Theresa Mayga.

Tegemist saab olema Trumpi ja Putini esimese ametliku tippkohtumisega. Eelmisel aastal kohtusid presidendid G20 tippkohtumisel Hamburgis ja mitteametlikult ka Aasia-Vaikse ookeani majanduskoostöö (APEC) tippkohtumisel Vietnamis.