Londoni Old Bailey kohus mõistis psühhiaatrilisel ravil oleva Sabrina Kouideri ja Ouissem Medouni süüdi 21-aastase Sophie Lionnet’ mõrvas 2017. aasta septembris, vahendab AFP.

„Ta suri tahtliku ja kestva vägivalla, mitte õnnetuse tagajärjel,” ütles prokurör Aisling Hosein eelmisel kuul, kui paar süüdi mõisteti. „Nad osalesid mõlemad koos ja mõtlesid välja plaani tema surnukeha hävitamiseks ja selle õudse kuriteo eest vastutusest pääsemiseks.”

Vandekohus mõistis Kouideri ühehäälselt ja Medouni häältega 10-2 süüdi 24. mail.

Mõlemad eitasid Lionnet’ mõrva, kuid tunnistasid tema surnukeha põletamist.

Paar küsitles ja piinas Lionnet’d, sest uskus, et Lionnet mängib kokku ühe Kouideri endise meessõbra, Iiri poistebändi Boyzone endise liikme Mark Waltoniga, kes Kouideri ja Medouni väitel kuritarvitas seksuaalselt nende pereliikmeid.

Kouider, kellel on kaks last, ütles kohtule, et peksis lapsehoidjat rängalt elektrijuhtmega.

Politsei kirjeldas, kuidas ohvrile korraldati 12 päeva jooksul mitmeid „ülekuulamisi”, et sundida ta üles tunnistama erinevaid väidetavaid kuritegusid, milles Kouider ja Medouni teda süüdistasid.

Kouider filmis mõningaid „ülekuulamisi” ja salvestused oli plaanis üle anda politseile tõenditena lapsehoidja süü kohta.

„Me ei saa kunagi teada Sophie kannatatud õuduste täielikku ulatust,” ütles Scotland Yardi detektiiv Domenica Catino. „Isegi pärast surma jätkusid piinamine, kuritarvitamine ja alandamine, kui tema osaliselt riietatud keha pandi kohvrisse, mõtlemata isegi matmise teesklemisele. Oli selge, et koos tegi paar otsuse Sophied piinata ja süüdistas siis tema surmas argpükslikult teineteist.”

Tuletõrjujad avastasid Medouni üritamas Lionnet’ surnukeha põletada 20. septembril nende kodus Southfieldis, Edela-Londonis. Naabrid kutsusid tuletõrje, sest märkasid hoovist tulemas suitsu ja tundsid kohutavat haisu.

Tuletõrjuja Thomas Hunt ütles kohtus, et leidis tuld kustutades inimese sõrmed ja nina.