Riikliku uudisteagentuuri KCNA teatel arutasid Kim ja Hiina president Xi Jinping USA-ga toimunud tippkohtumise tulemusi ja Korea poolsaare tuumarelvadest vabastamise teemat. Eilsel kohtumisel lubasid liidrid süvendada "strateegilist ja taktikalist" koostööd, märkis KCNA.

Kim reisis tänavu Hiinasse juba kolmandat korda, külastades muu hulgas liiklusjärelevalve keskust ja Hiina põllumajandusakadeemia instituuti. Hiina riigimeedia kinnitusel näitas see valik Kimi süvenevat huvi majanduse arendamise vastu. "Kimi äsjased kõnelused Xi-ga kinnitasid teadmist, et Hiina seisab Põhja-Korea selja taga ajal, mil riik võtab uueks fookuseks majandusarengu," teatas riikliku ingliskeelse ajakirja China Daily juhtkiri.

Xi võttis Kimi vastu kõigi auavaldustega ja väljendas riigimeedia teatel heameelt USA tippkohtumise tulemuste ja Põhja-Korea uue majanduspoliitika üle. Mõni USA analüütik leidis, et Xi jaoks oli kohtumine Kimiga ka signaaliks USA presidendile Donald Trumpile. "Arvan, et Hiina saadab Trumpile sõnumi – kumba te tahate, kas meile tariifid peale panna või meiega Põhja-Korea osas koostööd teha?" ütles CNN-ile endine ÜRO-suursaadik Bill Richardson.