Kannela kaitsja püüdis enne istungi algust kaitsealust korduvalt kätte saada, kuid kõik toimikus märgitud numbrid osutusid valedeks. "Ühele telefoninumbrile vastas mees vene aktsendiga, öeldes, et Leod ei saa sellelt numbrilt kätte ja palus enam mitte iialgi helistada," selgitas kaitsja.

Prokurör leidis, et Kannela hoiab teadlikult ja meelega kriminaalmenetlusest kõrvale ja mees tuleks kuulutada tagaotsitavaks. Kohtunik arvas, et selleks pole praegu vajadust.

Kohus otsustas, et järgmisele, 4. septembril toimuvale istungile tuuakse süüdistatav kohale sunniviisiliselt.

Harju Maakohtu pressiesindaja andis hiljem Delfile teada, et Kannela siiski jõudis kohtumajja pool tundi pärast istungi algust ning see toimus.

Mullu septembris kirjutas Eesti Ekspress väsimatust ahistajast Leost. Nimelt oli Leo kinnisideeks Heidi, keda ta üle aasta iga päev jälitas.

Kui Heidi hommikuti tööle sõitis võis ta enda järel näha Leo autot. Terve päeva ootas Leo naise töökohast üle tee asuva bensiinijaama parkimisplatsil kuniks Heidi tööpäev lõppeb. Kui naine pisut enne kella viit tööl lõpetas võis ta kindel olla, et Leo juba ootab teda.

Leo järgnes naisele kaubanduskeskusesse ja sõitis tal järel kuniks viimane jõudis koju.

2017. aasta juuli alguses jõustus seadus, mis defineerib ahistavat jälitamist juhul, kui inimese tahte vastaselt teda jälgitakse, tema ellu sekkutakse või seda häiritakse.

Leo ja Heidi juhtum on esimene sellelaadne, mis on kohtusse jõudnud.