17. juuni õhtul ja 18. juunil juhtus neli liiklusõnnetust, neis hukkus üks ja sai kannatada veel kokku kuus inimest.

17. juunil kella 18.00 paiku juhtus õnnetus Pärnumaal Saarde vallas Kilingi-Nõmme­-Tali-Laiksaare maantee 20. kilomeetril.

Honda mootorratast juhtinud 31-aastane mees sõitis valesti valitud kiiruse tõttu teelt välja kraavi. Kiirabi viis ta Pärnu haiglasse. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

18. juunil kella 6.49 ajal juhtus õnnetus Võrumaal Antsla vallas Laatre-Antsla maantee 14,3. kilomeetril.

23-aastase mehe juhitud auto Audi A6 Avant sõitis parempoolse küljega ette peateel liikunud autole Audi A6 Avant, mida juhtis 44-aastane mees.

Sõidukid paiskusid kokkupõrke tagajärjel teelt välja. Sündmuskohal hukkus esimeses sõidukis kaasreisija viibinud 28-aastane mees. Mõlemad juhid ja teises sõidukis kaasreisijana viibinud 44-aastane naine toimetati Lõuna-Eesti Haiglasse.

Kella 14.35 ajal juhtus õnnetus Tartumaal Tartu vallas Haage külas Külitse-Haage maanteel.

Jalgrattur, 38-aastane mees, tegi vasakpööret, kaotas asfaltkattega sõiduteel olnud lahtisel killustikul juhitavuse, kukkus ja viidi Tartu Ülikooli Kliinikumi.

Kella 17.15 ajal juhtus õnnetus Tallinnas Ehitajate tee ja Keskuse tänava ristmikul.

Esialgsetel andmetel sõitis fooriga reguleeritud ristmikul auto Mazda 3 lubava fooritulega otse, kui sellele sõitis ette vasakpööret teinud auto Volkswagen Vento, mida juhtis juhtimisõiguseta 54-aastane mees.

Volkswagen sooritas vasakpööret keelava fooritulega ja lahkus peale kokkupõrget sündmuskohalt. Mazda juht, 68-aastane naine, viidi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Suvised pidustused on ukse ees. Selleks, et neid täiel rinnal nautida, on mõistlik piiri pidada nii kiiruse kui ka alkoholiga. Liiklusõnnetuste eripära on see, et nad tavaliselt hüüavad tulles. Politsei palub juhtidel kaasreisijatele korrutada, et nad turvavöö kinnitaksid. Turvavöö saab elu päästa, kui seda kasutatakse.