Prokuröri sõnul kasutasid kaebealused fondi heategevuseks mõeldud raha nii poliitilistel, ärilistel kui isiklikel eesmärkidel, rahastades sellega Trumpi 2016. aasta kampaaniat, tema ettevõtete kokkuleppemenetluste hüvitamist ja Trumpi autoportree tellimust. Sellega rikuti osariigi seadusi ja kampaania finantseerimisreegleid. Uurimine algas 2016. aastal, tegu pole kriminaalasjaga ja sellel pole seost Stormy Danielsi afääri ega eriprokurör Robert Muelleri uurimisega, mis puudutab Vene mõjutustegevust. Samas on mainitud süüdistused sellised, mis võivad anda alust edasisteks kriminaaljuurdlusteks osariigi, New Yorgi linna või föderaaltasandil.

Prokuratuur nõuab 2,8 miljoni dollari (2,4 miljoni euro) suurust trahvi ja süstemaatiliselt seadust rikkunud fondi likvideerimist. Samuti nõutakse, et niihästi Trumpil kui ka tema fondi juhatusse kuulunud kolmel vanimal lapsel keelataks edaspidi osariigis tegutsevates heategevusfondides töötada, „võttes arvesse seniseid rikkumisi ja järelevalve totaalset puudumist.”

Hageja väitel kasutas Trump heategevusfondi vahendeid iseenda, oma golfiklubi ja hotelli kulude rahastamiseks vähemalt viiel korral, jättes kahel korral nõutavad maksud tasumata. Samuti suunati fondi Iowas toimunud heategevusüritusel saadud 2,8 miljonit dollarit Trumpi valimiskampaaniasse ja selle käsutamist ei kontrollinud enam fondi töötajad, vaid kampaaniajuht Corey Lewandowski. Esitatud tõendite seas on Lewandowski saadetud e-kirjad.
Trump reageeris hagile Twitteris, nimetades seda demokraatide sobinguks ja lubades, et keeldub sedapuhku kokkuleppemenetlusest.