Praeguseks tegeleb kustutustöödega 100 inimest, kellel on abiks politsei- ja piirivalveameti kopter. Tulekahju on viimastel tundidel tugeva tuule tõttu hoogsalt levinud – veel ennelõunal oli põlenguala 40 hektarit.

Delfi ajakirjanikud on kohal Mustjõe külas. "Küla on paksult suitsu täis. Taevas on täiesti hall, päikest pole näha. Levib selline kirbe hais, justnagu keegi põletaks paberit või mingit prahti, meeldivast lõkkelõhnast on asi kaugel. Õhus heljub tuhakübemeid," kirledab Delfi ajakirjanik Joosep Tiks olukorda kohapealt.

Põlengut aitavad kustutada kaitseliit, vabatahtlikud ja reservpäästerühm.

"Hetkel teeme kõik, et olukord kontrolli alla saada," ütles Põhja päästekeskuse pressiesindaja sündmuskohalt. Metsa kustutama on sõitnud ca 30 päästeautot. "Ilmselt räägime päevadest, et seda kustutada," nentis pressiesindaja.

Kustutajaid on aina lisandunud. "Järjest tuleb juurde vabatahtlikke ja kohalikke," märkis pressiesindaja. Tema sõnul ei ole praegu siiski vaja, et ettevalmistamata inimesed mujalt kohale läheks ja oma abi pakuks.

Suurpõlenguga on hõivatud suur osa Harjumaa päästejõududest, mis täna päeval tekitas korraks ka kriitilise olukorra, kui tuli teateid teistest tulekahjudest, nentis pressiesindaja.

Paar korda on Vikipalus tuli käinud ka puulatvades, kuid see on suudetud seni maha suruda.

Päästeamet tuletab meelde, et Eesti metsades kehtib suure kuivuse tõttu endiselt suure tuleohuga aeg. „Soovitame metsas viibimist vältida,” teatas päästeamet Twitteris.

10 aastat tagasi vapustas Eestit ülisuur metsapõleng Vihterpalus, kus tule roaks langes lõpuks oma 800 hektarit metsa.