Prokuratuur leiab, et märtsi lõpus Saaremaal tee äärest leitud 28-aastase naise surm oli õnnetus. Mõnisada meetrit surnukehast eemalt leitud auto juht saab aga süüdistuse joobes juhtimise eest, teatas prokuratuuri pressiesindaja Delfile.

„Uurimise käigus leiti, et hukkunud naine ja roolis olnud mees tarvitasid ühiselt alkoholi ning istusid siis koos autosse, et sõita tuttava juurde. Teel tabas juhti lisaks joobele, kuid võimalik, et just joobe tõttu terviserike, mistõttu ta ei suutnud autot turvaliselt juhtida ning sõiduk kaldus teepeenrale kord ühele, kord teisele poole teed. Võimalik, et juht kaotas teadvuse. Tõenäoliselt kartis naine liiklusõnnetust ja otsustas teel kontrollimatult liikunud sõidukist välja hüpata,“ selgitas prokurör Rainer Amur.

Naine suri haiglas kukkumisest saadud vigastustesse. Uurimise käigus ei leitud mingeid jälgi vägivallast või kokkupõrkest autoga.

31. märtsi õhtul kella 20.47 ajal sai Häirekeskus teate, et Saaremaal Reo külas Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare 132. kilomeetril suunaga Kuressaare poole seisab keset teed auto ja selles üksinda viibiv juht on joobetunnustega. Teataja võttis autovõtmed enda kätte ja jäi politseid ootama. Politsei tuvastas kohapeal, et 46-aastane sõiduautot Ford Mondeo juhtinud mees on alkoholijoobes. Autost ligi 360 meetrit suunaga Kuivastu poole leiti kraavist lamamas 28-aastane naisterahvas, kes toimetati raskes seisus Kuressaare haiglasse, kus ta hiljem suri.