Politsei ei tahtnud juhtumit alguses kinnitada. Pressiesindaja ütles kõigepealt, et eelmise nädala teisipäeval varastati ühelt rannakülastajalt kella 19 ajal „isiklikud asjad”. Eile õhtul kinnitas politsei siiski, et rannakülastaja näol oli tegemist Gaulandiga, vahendab Der Tagesspiegel.

Sotsiaalmeedias levis foto, kuidas Gauland vaid ujumispükse väel politseinike saatel rannast lahkub.

Der Tagesspiegeli andmetel hüüdis Gaulandi riided minema viinud isik „Natsidele pole rannalõbu vaja”. Politsei ei tahtnud seda kinnitada.

Teised rannakülastajad nägid juhtumit pealt ja kutsusid politsei. Gauland ise kümbles sel hetkel järvevees.

„Üks või kaks tundmatut võtsid minu asjad kaasa, kui ma vees olin. Teised rannakülastajad kutsusid politsei, kes oli juba kohal, kui ma taas kaldale tulin,” rääkis Gauland DPA-le. „Tunnistajad rääkisid mulle, et vargad olevat karjunud: „See ei ole natside ujumiskoht!””

Ajalehele Bild ütles Gauland, et talt varastati särk, püksid ja ka koduvõti, mistõttu pidi ta kõik lukud välja vahetama.

Gauland elab järvest vaid mõneminutilise jalutuskäigu kaugusel ja käib seal tihti ujumas. Ka tema maja Berliini eeslinnas Potsdamis on varem rünnatud. Sellele maaliti läbikriipsutatud haakrist.