Eelmisel nädalal korraldas kohalik noortekogu Võrumaa Meediakonverentsi. Õpiti tundma lähemalt meediatööd ning prooviti ka ise kätt intervjuude, uudiste ja arvamuslugude valmistamisel.

Osalejaid oli põhikooli algusklassidest kuni täiskasvanute tööinimesteni. Arvamusloo töötoas valmis valitud teemadel kuus repliiki.

Põlevkivi
Põlevkivi põletamine Eestis on nii hea kui halb. Halb on see,et see saastab Eesti loodust. Samas, kui me ei põletaks põlevkivi, siis oleks Eestil raske toota elektrit. Praegu on see üks parimatest energia tootmise vahenditest, kuid Eestis tuleb hakata mõtlema teiste alternatiivide peale.
David ja Kelli

Homoabielu
Homoabielud pole ühiskonnas negatiivne nähtus, sest demokraatlikus riigis nagu Eesti võivad inimesed teha seda, mida nad tahavad ning keegi ei tohiks neid kritiseerida.
Negatiivseks muutub see siis, kui inimesed hakkavad teistele ette ütlema, milline on õige seksuaalne orientatsioon ning kui ühe orientatsiooni esindajad teisi rühmi diskrimineerima hakkavad. Kõik inimesed väärivad austust ja head elu.
Lisette ja Madis

Tasuta ühistransport üle Eesti
Üle-Eestiline tasuta ühistransport ei ole jätkusuutlik. See võib end ära tasuda umbes 10 aastat, kuid see nõuab riigilt suuri rahalisi kulutusi. Kohalikud elanikud leiavad, et selline muutus tõstaks hindu ning elu läheks kallimaks. Praegustele riigigümnaasiumi õpilastele ja pensionäridele juba kehtib tasuta sõiduõigus.
Idee poolest on selline lahendus hea, kuid bussiliiklus ei ole siiski sedavõrd tihe, et seda ettepanekut saaks reaalselt rakendada.
Ele ja Pille-Riin

EKRE
Eestlase tõeline loomus oleks justkui kõiki vihata, vihkamine on traditsiooniline rahvussport. EKRE on seda igati toetav ja innustav organisatsioon, kindlustades et õige eesti inimene positiivsusest ja sallivusest ülekaaluliseks ei muutuks.
Hipp ja Kirke Lee

Taimetoit
See on iga inimese enda valik, mida ta sööb, kuid paljud inimesed lasevad ennast ka mõjutada. Taimetoitlus on seotud loomakaitsega. Taimetoidu sööjal on lihtne elus hakkama saada ja ta ei pea kättesaadavuse pärast muretsema.
See on väga päevakajaline teema praeguses ühiskonnas. Taimetoit on muutunud väga populaarseks. Sellel teemal on toodud ka palju vastuväiteid. Paljud arvavad, et inimestel on ikkagi vaja loomseid saadusi.
Laura ja Kertu-Liis

Pagulased rikastavad Eesti toidukultuuri
Eestlased on pagulaste suhtes üsna vaenulikult meelestatud. Pagulasi seostatakse tihti terrorismiga, kuid võiks tähelepanu rohkem pöörata nende poolt loodud väärtustele, näiteks toidulaua rikastamisele.
Toit aitab meil omavahel paremini suhestuda ja söögilaua taga lahendatakse probleeme palju rahulikumalt ning sõbralikumalt.
Küllap on paljudele ringireisides meeldivaid kogemusi kebabikohvikutest, falafeliburgeritest ja sõbralikust avalast teenindusest ja suhtlusest. Mõistagi ei asenda falafel meie lemmikut kartul-soust-kotletti, aga proovida ju võiks.
Katrin ja Aigi