Täna Ukraina pealinnas Kiievis toimunud briifingul teatas Babtšenko, et Venemaa eriteenistused planeerisid Ukraina territooriumil terrorirünnakut, tema kaasati selle ennetamisse, kirjutas Interfax Ukraina.

"Niipalju, kui ma tean, valmistati seda operatsiooni ette kaks kuud. Mind viidi asjadega kurssi kuu aja eest. Selle aja jooksul ma nägin, kuidas mehed töötasid, uurisid asja. Olime kogu kuu ühenduses, mõtlesime, töötasime läbi, tegutsesime. Tulemuseks oli see erioperatsioon," ütles Babtšenko.

Ukraina võimude sõnul tabati tänu erioperatsioonile nii palgamõrtsukas kui mõrva tellija. Ukraina siseministeeriumi esindaja Anton Geraštšenko teatas sotsiaalmeedias, et Vene eriteenistused tellisid Babtšenko mõrva. Et paremini tõestada Vene eriteenistuste seost mõrvaplaaniga, oli vaja neid veenda selles, et nende tellitud palgamõrtsukas sai oma tööga hakkama.

Sellest, et Babtšenkot ei tapetud, vaid ta oli elus, teadis vaid väga väike hulk inimesi. Seda ei teadnud isegi tema naine. Erioperatsiooni õnnestumiseks avaldati nii fotod "tapetud" Babtšenkost kui ka fotorobot kahtlustatavast.

Ukraina sisejulgeolekuteenistuse SBU juht Vassili Gritsaki sõnul kavatses Babtšenko mõrva planeerinud inimene kõrvaldada Ukraina territooriumilt 30 isikut. Ta ei öelnud, kes olid nimekirjas.

Mõrva tellija, Ukraina kodanik G, võeti täna päeval kinni, ütles Gritsak. G pakkus oma oma tuttavale mehele, kes oli varem sõdinud Ida-Ukrainas Ukraina vägede poolel, 30 000 dollarit mõrva läbiviimise eest.

Mees oligi nõus. Tegelikult tegi ta võimudega koostööd ja teda koheldakse kriminaalasjas tunnistajana.

Tegemist pole millegi enneolematuga. Aastal 1999 lavastas Eesti politsei Viljandi politseinik Ahti Oleski mõrva, et tabada mõrva tellinud naine. Lähemalt loe siit: Oleski elu jahtisid kolm palgamõrtsukat