Pärast kümnete rakettide tulistamist Iisraeli ja miinipildujatuld kogu eilse päeva ja öösel ning Iisraeli tanki- ja õhurünnakuid Gazas ei tulnud teateid vägivalla kohta üle kahe tunni pärast seda, kui Hamas oli relvarahust teatanud, vahendab Reuters.

Iisraeli luureminister Israel Katz põikles täna kõrvale küsimuste eest, kas Iisrael nõustus relvarahuga, kuid ütles, et Iisrael ei ole huvitatud eskaleerumisest sõja suunas.

„See kõik sõltub Hamasist. Kui ta jätkab, ei tea ma, milline tema saatus saab olema,” ütles Katz Iisraeli raadios.

Võimud Lõuna-Iisraelis, kus alates eile hommikust on sagedasti kuulda olnud raketihäiresireene, teatasid, et koolid avatakse nagu tavaliselt.

Tulistamise eest võtsid vastutuse Hamasi ja Islamidžihaadi relvastatud tiivad, teatades, et see oli vastus kümnete palestiinlaste tapmise eest Iisraeli poolt alates 30. märtsist enamasti Gaza piiriprotestide käigus.

Eile hilisõhtuks olid Iisraeli lennukid andnud löögi 55 relvarühmituste objektile Gazas. Sellised potentsiaalsed sihtmärgid jäetakse tavaliselt rünnakuvõimaluse korral maha ja palestiinlastest ohvritest teateid ei ole.

Iisrael teatas, et Gazast tulistati välja umbes 70 raketti ja miinipildujamiini ning kolm Iisraeli sõdurit sai kildudest vigastada.