Laste õiguste volinike kongressil esinenud Bastrõkin rääkis, et Venemaa vastu käib informatsioonisõda ja on vaja vaadata välismaa kogemusi, vahendab RBK.

Türgis on Yandexi, Google’i asemel oma informatsioonisüsteem tööks lastele. Aga meie ei suuda isegi Instagrami sulgeda. Muide, Instagram tuleb sulgeda, sest terroriakt Leningradis eelmisel aastal pandi toime Instagrami abil,” teatas Bastrõkin.

„Me räägime: lühendame formaalset pikka protseduuri saitide ja programmide sulgemiseks. Ei, me venitame aastaid. Ja nüüd mulle öeldi, et Instagram annab riigi kohtusse. See on olukorra täielik moonutamine,” ütles Bastrõkin.

Hiljem avaldas uurimiskomitee oma veebilehel materjali Bastrõkini esinemise kohta. Selles on öeldud: „Ta (uurimiskomitee juht) rõhutas sõnumivahetuskeskkonna Telegram sulgemise eesmärgipärasust, mida on kasutanud kurjategijad eriti raskete kuritegude, sealhulgas terroriakti Peterburi metroos toimepanemiseks 2017. aastal.”

Veel märkis Bastrõkin, et ainuüksi Moskva regioonis lõpetas eelmisel aastal oma elu enesetapuga 40 inimest. „Kuni me teiega istungeid peame, jääb laps oma probleemidega üksi. Reeglina on need heal järjel pered. Lapsed on üksikud koolis, perekonnas. Ja mis neile jääb? Internet. Aga seal on suitsiid.”