Trump säutsus oma Twitteri kontol päev pärast dramaatilist teadet tippkohtumise tühistamisest, et see võib 12. juunil siiski aset leida „ja kui vaja, kesta kauemgi“, vahendab uudistekanal BBC.

Trumpi sõnul ei hakata kohtumise asukohta (Singapur) ja kuupäeva muutma, kui otsustatakse sellega ikkagi edasi minna.

Trump teatas neljapäeval kohtumise tühistamisest ja põhjendas seda Põhja-Korea vaenulikkusega.

Trump ütles, et ootas Põhja-Korea valitseja Kim Jong-uniga kohtumist pikisilmi. „Kahjuks tunnen ma teie kõige viimase avalduse kohutava viha ja avaliku vaenulikkuse põhjal, et ei ole praegu sobiv pikalt plaanitud kohtumist pidada,” ütles Trump kirjas Kimile. „Teie räägite oma tuumavõimekustest, aga meie omad on nii ulatuslikud ja võimsad, et ma palun jumalat, et neid ei tuleks kunagi kasutada.”

Trump viitas ilmselt Põhja-Korea kõrgetasemelise diplomaadi Choe Son-hui hiljutistele avaldustele, kes nimetas USA asepresidenti poliitiliseks tobuks ning ütles, et Põhja-Korea ei palu dialoogi ning hoiatas tuumavastasseisu eest, kui diplomaatia läbi kukub.

Põhja-Korea asevälisminister Kim Kye-gwan ütles reedel, et Trumpi otsus on väga kahetsusväärne, ja avaldas täielikku valmisolekut võimalusel kohtumisega siiski edasi minna.