Tapetud vanaproua kõrvaltoas elav mees rääkis Delfile, et kuulis tüli. "Seinad on majas õhukesed ja kõvem hääl kostab läbi," ütles ta. "Läksin õhtul kella 11 aegu magama ja kuulsin, et teises toas oli tüli. Kella kahe aegu äkasin üles ja siis tüli veel kestis," rääkis hooldekodu elanik.

Pahategijaks osutunud proua oli toakaaslase peale kärkinud ja käranud "Ma sulle veel teen!". Naised olevat vahel tülitsenud, aga mitte sageli. "Ikka tuleb tülisid ette," märkis kõrvaltoa elanik. "Teinekord kui inimene on pahas meeleolus, vaat siis tekivad sellised situatsioonid. Aga muidu tavaliselt ju nii ei lähe."

Erinevalt hooldekodu elanikest, kes on juhtunule vaatamata jäänud palju rahulikumaks kui alguses kardetud, lõi tapmine Pootsi hooldekodu töötajate meeleolu väga alla. "See pole kerge meile kellelegi, me oleme sellest kõik häiritud. Täna õhtul on meil tulemas ka kriisikoosolek, kust võtab osa ka psühholoog," rääkis Delfile täna päeval üks hooldekodu töötaja. Tema sõnul ei ole praegu ka selge, millest täpselt tüli alguse sai.

Tapetud vanaprouat kirjeldas ta kui väga rahulikku ja sõbralikku inimest. "Kui tema juurde läksin, ütles ta tervituseks ikka "Tere, kullake!" või "Tere, kallike!"," rääkis ta. "Ta oli väga armas vana inimene."

Tapmise toime pannud vanaproua viibib nüüd pärast juhtunut Pärnu haigla psühhiaatria osakonnas. Varasemalt ei ole teada, et proual vaimseid häireid esinenud oleks. Küll olevat ta teistesse suhtunud üleolekuga, nagu väidavad hooldekodu elanikud.