2014. aasta 23. juunil, ligi neli nädalat enne lennukatastroofi, lahkus Kurskist Ukraina suunas suur konvoi kuue raketisüsteemiga Buk. Sellest on JIT-l palju pilte. Kõik süsteemid kuulusid 53. brigaadile, vahendab Hollandi ringhääling NOS.

Ühel raketisüsteemil selles konvois on veenvad ühtelangevused 2014. aasta 17. ja 18. juulist pärit fotodel oleva süsteemiga, millest lend MH17 alla tulistati. JIT tõi esile seitse ühtelangevat tundemärki, mis kokku andsid „sõrmejälje”.

Rahvusvaheline uurimismeeskond oli juba varem teatanud, et kahtlusaluste isikute nimesid täna ei avaldata. Seda tehakse alles siis, kui uurimine on lõpule viidud. Nimede enneaegne avalikustamine võib protsessi kahjustada, sest kahtlusalused saavad siis end avalikult kaitsma hakata.

JIT kutsus kolmandat korda tunnistajaid informatsiooni andma. JIT-l on neli küsimust: kes olid meeskonnas, millised instruktsioonid neil olid ja kust need instruktsioonid pärit olid ning kes oli vastutav Buki kasutamise eest 2014. aasta 17. juulil ja millised protseduurireeglid kehtisid 53. brigaadis.

Eelmises vaheraportis 2016. aasta septembris teatas JIT, et nende vaateväljas on umbes sada asjaosalist.

JIT teatas siis, et tegi kindlaks, et lend MH17 tulistati alla raketiga Buk ühelt põllult Ida-Ukrainas, mis oli sel hetkel Vene-meelsete mässuliste valduses. Raketisüsteem Buk oli tulnud Venemaa territooriumilt ja viidi ka tagasi Venemaale.

Amsterdamist Kuala Lumpurisse teel olnud lennukis hukkus 298 inimest, kelle hulgas oli kõige rohkem hollandlasi.