Arutlusele tulevad soolise võrdõiguslikkuse teema, EL-i suhted Aafrika, Kariibi mere ja Vaikse ookeani (AKV) riikidega pärast 2020. aastat, EL-i ja Aafrika usaldusrahastu edasised sammud ja välistegevuse rahastamisvahendite tulevik.

Kohtumine algab aruteluga, kuidas Euroopa Liit ja liikmesriigid saaksid koos aidata kaasa soolise võrdõiguslikkuse edendamisele ja naiste rolli suurendamisele nii majanduslikus, sotsiaalses kui ka poliitilises võtmes.

Seejärel saavad ministrid ülevaade uuest partnerluslepingu läbirääkimismandaadi seisust, et algatada läbirääkimisi EL-i ning Aafrika, Kariibi mere ja Vaikse ookeani riikidega. Praegu kehtiv leping aegub 2020. aastal.

Eelviimase teemana käsitletakse kohtumisel EL-i ja Aafrika usaldusrahastu hetkeolukorda ja edasisi samme ning kohtumine lõpetatakse ülevaatega uue EL-i mitmeaastase finantsraamistiku välistegevuse rahastamisvahendite kavast.

Kohtumist juhib Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja Federica Mogherini. Arenguministri rolli täidab Eestis välisminister.