"Nad nägid kogu protsessi pealt, nii kiirabi kui autost väljalõikamist," märkis õnnetusse sattunu ema, keda reisil olev tütar juhtunu osas telefoni teel kursis on hoidnud. "Tütar ütles, et nägid ka bussiga kokku põrganud autos juhi kõrvalt teadvuseta olnud vanemat naisterahvast," märkis ta.

Õnnetusse sattunud bussis olnud tüdruku ema rääkis Delfile, et bussiga kokku põrganud autos olnud vanapaar sooritas möödasõitu ja ilmselt ei näinud bussi. Bussijuht pidurdas, lasi signaali, aga ei jõudnud kokkupõrget vältida. Lisaks on eilsest teada, et peale vanapaari oli autos ka kolmas sõitja.

Erinevalt esialgsetest andmetest buss kraavi siiski ei sõitnud. Pärast kokkupõrget, mis juhtus kell 17 kohaliku aja järgi, ootasid õnnetusse sattunud kooliõpilased teepervel ligi kolm tundi, kuni kohalikud teise bussiga nad lähedalasuva linna McDonalds'isse sööma toimetasid.

"Ärevusega segatud põnevus," kirjeldas bussisolnu ema tundeid, mida tütar temaga jaganud oli. "Aga lõpus olid nad passimisest üsna tüdinud ja eks neil oli aega juhtunu üle mõelda ja nad olid ohvrite pärast, kes rohkme kannatada said, üsna murelikud."

Kokku läks kuus-seitse tundi, enne kui ekskursioonil olnud teed jätkata said. Selleks ajaks oli bussifirma leidnud Poolast asendusbussi. Öösel kella nelja paiku jõudsid nad Budapesti kohale.

Kõik nelikümmend kaheksa eile õhtul Slovakkias bussiõnnetusse sattunud Tartus üheksandas klassis käivat kooliõpilast, neli neid saatnud õpetajat, giid ja bussijuhid jäid terveks, kuid kõik kolm autosolnut said vigastada ja üks neist ka raskelt.

"Varahommikul tuli mulle sõnum, et Budapest on väga ilus," ütles ema muiates. "Neil tuleb nii palju uusi muljeid nüüd peale ja võib-olla jääb juhtunu nüüd tagaplaanile," loodab ta.