Reageeriti suurte jõududega. Üks Sõle tänaval elav lugeja kirjeldab: "Mööda sõitis kaks tuletõrjemasinat, politseiauto, kiirabid, üks eriüksuste auto."

Teine Delfi lugeja märgib: "Sinna sõitis 7-8 kiirabi, politseid ja tuletõrjet ka lademetes."

Päästeamet vahendas Twitteris: "Kell 9:49 teatati häirekeskusele, et Paljassaare tee 30 on ammoniaagi leeke. Leke on hoones sees. Territooriumilt väljaspool leket pole tuvastatud. Lähikonnas viibijatel palume hoiad aknad kinni ja vältida piirkonnas liikumist."

Kella 11.55 paiku kinnitati päästeametist Delfile, et leke on ajutiselt peatatud, praegu otsitakse lahendusi lekke lõplikuks sulgemiseks. Kannatanuid õnneks pole. Jätkuvalt soovitatakse piirkonnas uksed ja aknad kinni hoida ning võimalusel õue mitte minna.

Kohapeal käinud Delfi reporter kirjeldas, et hais oli nii tugev, et tal hakkasid silmad kipitama ning ta tundis üleüldiselt end kehvasti. "Hais oli võrreldav sellega, kuidas lehkab sõnnik," märkis ta.

Päästeamet aga kinnitab oma mõõtmistulemuste najal, et mingit ohtlikku aine kontsentratsiooni õhus pole ja ei leia seost õnnetuse ning reporteri poolt tuntud lõhna vahel.