Uurisime päikesenautlejatelt, kuidas päike võtab ja mida tehakse esmaspäeval keset lõunat rannas. Kel oli vaba päev, kel koolipäev lõppenud - inimesi, kes külmale ajale otsa kuulutasid, oli rannas palju.

Samas annab rannas lehviv punane lipp märku, et rannahooaeg pole veel alanud. Veetemperatuur alla 16 kraadi on suplemiseks liiga külm. Hooaja alguseks märgib G4S vetelpääste 1. juunit.

Päikest võib nautida, ent vette pikemale ujumisretkele minna on veel liiga vara. Riigi ilmateenistuse andmetel oli täna õhutemperatuur Tallinnas ligi 26 kraadi. Teistkätt veetemperatuur oli lõuna paiku umbes 7 kraadi juures.

Eesti keskkonnauuringute keskus soovitab piirata päevitamist. "Esmasel päevitamisel kevadel tuleks piirduda vaid 20 minutiga. Et UV-kiirgus hajub õhus märksa enam kui nähtav valgus, siis saab suvel päevituda ka varjus, kus ohtliku doosini on umbes 2 korda pikem aeg kui päikese käes," kirjutab keskkonnauuringute keskus oma kodulehel.

Millised meeleolud varaseid suvitajaid valdasid ja kuidas üks härra juba terve nädala päevitanud oli, sellest juba lähemalt videos.